Glazen deuren op maat: stijlvol met meer lichtinval

Glazen deuren op maat zijn de blikvanger in je woning. Een glazen deur zorgt voor een klassevolle ruimte die afgewerkt is en creëert meer licht in de ruimte. Bij D-Glassworkx worden glazen deuren op maat gemaakt en heb je vrijheid in je materiaalkeuze.

Voor glazen deuren op maat kan je verschillende soorten glas hebben. Ze kunnen enerzijds worden gemaakt van gelaagd glas, maar anderzijds kunnen ze ook worden gemaakt van gehard glas. Daarnaast hebben we ook nog brandwerend glas, decoratief/gekleurd glas en isolerende beglazing.

Glazen deuren op maat worden hoofdzakelijk gemaakt uit gehard glas. Dat is vijf maal sterker dan standaard glas. Een glazen deur op maat kan in veel varianten voorkomen. Zo heb je een glazen schuifdeur, een opendraaiende glazen deur, pivoterende deur of een smeedijzeren deur. 

Een pivoterende glazen deur is de eyecatcher in de ruimte. Pivoterende deuren worden met gehard glas of gelaagd glas gemaakt. Deze glazen deur op maat bevat een compact pivotscharnier die het mogelijk maakt om zeer grote volumes te laten pivoteren naar de richting die je wenst. De scharnieren kunnen centraal of decentraal in de deuropening worden bevestigd. Die zorgt ervoor dat je de deur kan laten opendraaien in 90°, 180° of 360°.

Een smeedijzeren deur wordt ook wel een stalen deur of een steel look deur genoemd. De stalen deuren sluiten met een geluidloze strip. Zowel de deuren als de glaslatten zijn gelast. Dit zorgt voor een betere stevigheid van de deur.

De glazen deuren op maat die opendraaien, worden met automatische scharnieren vast gemaakt. Die zorgen ervoor dat de deur in beide richtingen kan openen en dat de deur vanzelf kan sluiten.

Glazen deuren met verschillende soorten afwerkingen

Naast de ophanging kan een glazen deur op maat ook verschillende looks hebben. Die kan bestaan uit verschillende soorten glas: helder, mat, print-tempered deuren, gezandstraalde deuren, deuren met reliëf.

Bij glazen deuren op maat met helder glas ontstaat er een thermische en akoestische barrière. Bij deze soort deuren behoudt je wel een optimale transparantie tussen de verschillende ruimtes. Daarnaast heb je nog glazen binnendeuren met gezuurd of gezandstraald glas.

Bij gezandstraalde deuren wordt de tekening door zandstralen op de deur aangebracht. Zand wordt onder hoge druk op glas geworpen. Hierdoor kan je grijze stroken zien op het glas. Dat zijn kleine beschadigingen (putjes). In deze putjes gaat het vet van de vingers, waardoor je vlekken creëert. Reinigen helpt maar gedeeltelijk. De vlekken verdwijnen niet volledig. Dit kan je wel verbeteren door een film aan te brengen. Dat is een soort vernis die ervoor zorgt dat je de deur beter kan reinigen. Deze glazen deuren op maat bieden een optische afscherming. Maar je behoudt toch 80% van de lichtinval tussen beide vertrekken.

Bij print-tempered glas is dit niet het geval. Deze look laat geen vlekken na en is makkelijk in onderhoud. Bij print-tempered glas wordt de tekening op het glas geprint. Een soort inkt wordt op het glas gedrukt, die daarna in de oven verdwijnt. Het glas wordt hierdoor vloeibaar en de inkt gaat in de massa van glas. Print-tempered is ook veel gladder dan gezandstraald glas.

Glazen deuren met mat glas ontstaan doordat glas bewerkt wordt met een bijtende vloeistof. Die zorgt ervoor dat het glas aan één zijde matteert, door er een fijne structuur in te etsen zonder poriën. Het is vrij eenvoudig qua onderhoud en zonder verdere nabehandeling. Deze geharde glassoort wordt in verschillende diktes toegepast afhankelijk van de gekozen deur.

Ook de omlijsting is belangrijk. Met de omlijsting zorg je voor een perfecte afsluiting naar tocht en akoestiek toe. In de omlijsting zit er een gepatenteerd sluitsysteem waardoor de glazen deur rondom volledig wordt afgesloten. Een deur openen of sluiten kan op die manier geluidloos.

Glazen deuren op maat zorgen dus voor een klassevolle ruimte met meer licht en meer openheid. Je hebt de keuze uit verschillende systemen, glassoorten, omlijstingen en grepen. Kies de glassoort die bij je past. Je kan hiermee rekening houden met potentiële risico’s van bepaalde glassoorten in combinatie met kinderen en huisdieren. Wij willen je informeren zodat je correct op de hoogte bent en glazen deuren op maat kan hebben naar jouw verwachtingen en wensen.