Glazen douchewanden en douchecabines op maat

Glazen douchewanden en douchecabines op maat zijn een eyecatcher in je badkamer. D-Glassworkx integreert de douchewanden en douchecabines in je ruimte en zorgt ervoor dat je badkamer eruit ziet hoe jij het had gewenst. Dat al je noden en verwachtingen worden ingelost.

Voor glazen douchecabines op maat wordt gebruik gemaakt van gehard glas. Eén van de soorten glas kan gebruiken, is Showerguard. Dat is een gehard veiligheidsglas. Bij gewoon douchewandglas gaat de glans na een tijdje verloren. Kalkhoudend water, hitte en zeep gaan ervoor zorgen dat de oppervlakte verkleurt of broos wordt. Ze tasten de glaslaag aan. Kalk, vuil en corrosie hechten zich vast in de kleine scheurtjes door chemische reactie. Door het vasthechten in de poriën heeft schoonmaken geen nut meer. Kalk en verkleuringen blijven permanent zichtbaar. Bij Showerguard is dit niet het geval. Tijdens de productie wordt de oppervlakte beschermd en verzegeld met een ionenlaag. De “Easy-to-clean” innovatie beschermt de oppervlakte langdurig en voorkomt corrosie en veroudering. Aangezien het vuil zich nergens aan kan hechten, blijft uw douchewandglas als nieuw. De glans die je van in het begin had, ontstaat telkens weer. Een ander voordeel van ShowerGuard glas is dat het makkelijk is in onderhoud. Een zachte doek of een vochtige spons gecombineerd met schoonmaakmiddel is ruim voldoende. De ShowerGuard glas is beschikbaar op ExtraClear floatglas, Guardian UltraClearTM glas, DecoCristal gelakt glas, gelamineerd Guardian LamiGlass en SatinDeco satijnglas. Als standaard product is het beschikbaar in 8mm.

Voor bad- en douchewanden op maat heb je heel wat mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor schuifdeuren, draaideuren, flex-draaideuren, inloopdouches en badschermen. Deze hebben hun eigen onderverdeling. Bij een schuifdeur kan je kiezen voor een schuifdeur op rails, in frame of een dubbele schuifdeur.

Bij draaideuren heb je dan weer de keuze tussen een draaideur met scharnieren, een deurpaneel met scharnieren en zijpaneel, een draaideur met profielscharnier, een dubbele draaideur met profielscharnieren of een draaideur met profielscharnier en zijpaneel. Deze verschillende soorten draaideuren kan je sluiten met een magnetische sluiting. Bij flex-draaideuren heb je in de breedte verstelbare draaideuren. Bij inloopdouches heb je hiervoor een paneel. Dit paneel wordt aan de muur bevestigd, terwijl de andere zijde open blijft. Daarnaast kan je ook opteren voor een inloopdouche waarbij twee bevestigingsstangen aan de muur worden vastgemaakt en er twee zijden open blijven.

Dan blijven nog de badschermen over. Hier heb je de onderverdeling tussen enkelvoudig scharnierend badscherm, een dubbel scharnierend badscherm of een vast paneel scharnierend badscherm. Bij de panelen kan je ook kiezen voor een hoekpaneel. Al deze panelen bestaan uit helder gehard veiligheidsglas. 

Een andere glassoort die je kan gebruiken voor een scheidingswand in de badkamer, is Lacobel. Lacobel is gelakt glas dat aan één zijde bedekt is met een kwalitatief hoge verflaag. Hierbij kan je kiezen uit een ruim assortiment RAL-kleuren. Dit is een coderingssysteem om kleuren van verf en andere coatings te definiëren. In tegenstelling tot Matelac heeft Lacobel een glanzende look. Er zijn drie productielijnen die elk hun eigen kleurtint hebben, namelijk:

 • Classics: deze bestaat uit drie tijdloze kleuren in elke reeks. Zij hebben hun waarde door de jaren heen bewezen. White Soft en Black Classic passen van nature bij alle andere kleuren. In de Lacobel-versie gaan ze nieuwe perspectieven creëren en uw interieur opfleuren. In de Matelac-versie gaan ze een elegantie en gezellige sfeer creëren. Ze zorgen voor een ingetogenheid.
 • Trendies: deze lijn is geïnspireerd door moeder natuur en moet een warme en rustgevende sfeer creëren. Zo kan je kiezen uit White Pure, Brown Natural, Red Terracotta, Green Soft en Green Sage. Zowel in de Lacobel-versie als de Matelac-versie zijn ze identiek, behalve Beige Light / Warm. Op die manier kan u spelen met combinaties van tinten en bezorgt u uw interieur een kleurrijk en modern uiterlijk.
 • Exclusives-lijn bestaat uit drie unieke schakeringen: silvered, metallic en glitter. Deze schakeringen kunt u combineren  met edele materialen zoals hout, marmer, koper. Hierdoor kan u stijlvolle omgevingen creëren. De Matelac Silver-producten zijn wel vervaardigd van spiegelglas. De niet-verzilverde zijde is met zuur gematteerd.

Lacobel heeft ook tal van voordelen:

 • Het is duurzaam materiaal dat je kan gebruiken voor een glazen achterwand, een spatwand in de keuken, glazen douchewanden en douchecabines op maat, schuifdeuren, muren, schouwen en meubelen. Hun look blijven ze jarenlang behouden.
 • Het productieproces zorgt voor een uniforme en glanzende look. Het is hoogwaardig lak dat industrieel aangebracht is op glas.
 • Alle Lacobel lakverf is milieuvriendelijk.
 • Het is verkrijgbaar in twintig verschillende kleuren.
 • Het is makkelijk in montage.
 • Het kan worden voorzien in een SAFE(+) folie. Dat biedt een extra veiligheid in geval van glasbreuk.
 • Je kan het combineren met andere materialen, zoals hout, staal, metaal en steen.
 • Het is gemakkelijk in onderhoud.

Er zijn tal van mogelijkheden dat je kan toepassen voor uw glazen douchewanden en douchecabines op maat. D-Glassworkx houdt rekening met jouw wensen en verwachtingen. Zij zorgen ervoor dat jouw glazen douchewand en douchecabine op maat geïntegreerd wordt in de ruimte.