Glazen spatwanden voor keuken en badkamer

Wil je een originele en duurzame manier om uw keuken en badkamer een luxueuze en strakke uitstraling te geven? Dan kan je kiezen voor glazen spatwanden voor in de keuken en in de badkamer. Wij bieden je een glazen spatwand op maat in de kleuren die jij wilt.

Glazen spatwanden voor in de keuken en in de badkamer zijn een echte eyecatcher en bieden dan ook heel veel voordelen:

 • Een glazen keukenwand is bestand tegen hoge temperaturen.
 • Visueel maakt het je keuken groter. De ruimte wordt ook veel lichter.
 • Een glazen spatwand is ook gemakkelijk in onderhoud. Het is een glad oppervlak dat uit één geheel bestaat, dus het is makkelijk te poetsen.
 • De glazen spatwand is in alle kleuren beschikbaar. Dus je kan kiezen voor een kleur die bij de keuken past of een kleur dat je zelf wil.

De glazen keukenwanden worden geleverd in gehard glas. Deze glassoort is hittebestendig en vijf maal sterker dan normaal glas. Gehard glas dat verhit is, kan niet meer gesneden of bewerkt worden.

Voor de glazen spatwanden kan je kiezen uit verschillende glassoorten: floatglas, enkel figuurglas, spiegelglas. Meestal wordt gebruikt gemaakt van kristal glas. Dit glas is extra helder, maar ook gezuiverd. Dat zorgt ervoor dat je een betere kleurechtheid krijgt. 

Het kiezen van de juiste kleur is dan ook essentieel. Voor de achterwanden in de keuken heb je veel mogelijkheden. Je kan namelijk kiezen uit 30.000 verschillende kleuren. Je kan kiezen voor een kleur die bij je keuken past, maar je kan ook kiezen voor iets gewaagd en een fellere kleur nemen. Wil je liever een foto op de achterwand, dan kan dat ook. Je kan zelf een foto of afbeelding kiezen en aanleveren, die komt dan op je glasplaat te staan. Verder kan je ook kiezen voor een tekst of een print.

Je kan ook de bedrukte glazen spatwand laten afwerken met LED-verlichting. Dit kan je doen op twee manieren. Je kan van onder en/of van boven een LED-strip plaatsen of je kiest voor een volledige, egale verlichting van de glazen keukenwand. Wanneer je kiest voor een LED-strip van boven en/ of van onder, komt het licht van een bepaalde kant. Bij een glazen achterwand met volledige LED-verlichting krijg je een egale lichtbron. De plaat laat op alle plaatsen dezelfde hoeveelheid licht door. Voor een LED-verlichting kan je enkel kiezen voor lichtere kleuren glas omdat een donker achterwand geen LED-licht doorlaat. De glaswanden met LED-verlichting zijn gemaakt van helder kristal glas en is hittebestendig tot 220°C. De LED-verlichting kan je kiezen voor een gewone glazen achterwand of een glazen achterwand met foto.

Eén van de glassoorten die je kan kiezen voor je glazen spatwanden is Lacobel. Dat is gelakt glas dat aan één zijde bedekt is met een kwalitatief hoge verflaag. Ook hier kan je kiezen uit een ruim assortiment RAL-kleuren. Lacobel heeft een glanzende look, in tegenstelling tot Matelac die een matte look hanteert.  Er zijn drie productielijnen met elk hun eigen kleurtinten, namelijk: 

 • Classics: deze bestaat uit drie tijdloze kleuren in elke reeks. Zij hebben hun waarde door de jaren heen bewezen. White Soft en Black Classic passen van nature bij alle andere kleuren. In de Lacobel-versie gaan ze nieuwe perspectieven creëren en uw interieur opfleuren. In de Matelac-versie gaan ze een elegantie en gezellige sfeer creëren. Ze zorgen voor een ingetogenheid.
 • Trendies: deze lijn is geïnspireerd door moeder natuur en moet een warme en rustgevende sfeer creëren. Zo kan je kiezen uit White Pure, Brown Natural, Red Terracotta, Green Soft en Green Sage. Zowel in de Lacobel-versie als de Matelac-versie zijn ze identiek, behalve Beige Light / Warm. Op die manier kan u spelen met combinaties van tinten en bezorgt u uw interieur een kleurrijk en modern uiterlijk.
 • Exclusives-lijn bestaat uit drie unieke schakeringen: silvered, metallic en glitter. Deze schakeringen kunt u combineren  met edele materialen zoals hout, marmer, koper. Hierdoor kan u stijlvolle omgevingen creëren. De Matelac Silver-producten zijn wel vervaardigd van spiegelglas. De niet-verzilverde zijde is met zuur gematteerd.

Lacobel heeft verschillende voordelen:

 • Het is duurzaam materiaal dat je kan gebruiken voor een glazen spatwanden voor in de keuken en badkamer, schuifdeuren, muren, schouwen en meubelen. Ze behouden ook jarenlang hun look.
 • Het productieproces zorgt voor een uniforme en glanzende look. Het is hoogwaardig lak dat industrieel aangebracht is op glas.
 • Alle Lacobel lakverf is milieuvriendelijk.
 • Het is verkrijgbaar in twintig verschillende kleuren.
 • Het is makkelijk in montage.
 • Het kan worden voorzien in een SAFE(+) folie. Dat biedt een extra veiligheid in geval van glasbreuk.
 • Je kan het combineren met andere materialen, zoals hout, staal, metaal en steen.
 • Het is gemakkelijk in onderhoud.

Indien je niet de kleur vindt die aan je wensen voldoet, kan je kiezen voor het gamma MyColour by Lacobel of Matelac. Deze service biedt je de mogelijkheid om lakglas in elke kleur te bestellen (behalve voor transparante en metallic kleuren), met de garantie dat het product voldoet aan alle Lacobel- of Matelac- kwaliteitsnormen. Deze kleurenservice op maat is beschikbaar voor bestellingen vanaf 200 m² per kleur.

Wil je een foto als achterwand? Wil je LED-verlichting? De glazen spatwanden worden naar jouw wensen op maat gemaakt. Doordat ze verkrijgbaar zijn in elke denkbare kleur, gaat het perfect op in je interieur of zorgt het voor dat stijlvolle accent.