Glazen wanden met fotoprint

Glazen wanden met fotoprint zijn een echte eyecatcher in je huis en zorgen voor de finishing touch. Met zo’n glazen wand krijgt de ruimte een uniek en modern karakter. Bij D-Glassworkx zorgen we voor glazen wanden op maat en leveren we die naar jouw wensen.

De glazen keukenwanden met fotoprint worden geleverd in gehard glas. Deze glassoort is hittebestendig en vijf maal sterker dan normaal glas. Gehard glas dat verhit is, kan niet meer gesneden of bewerkt worden.

Voor glazen wanden met fotoprint kan je zelf een foto of afbeelding kiezen en aanleveren. Die afbeelding komt dan op je glasplaat te staan. Je afbeelding wordt met een extra deklaag bewerkt en aan de achterzijde van de glasplaat aangebracht. Op die manier is je foto goed beschermd en hittebestendig tot 150 graden. Verder kan je ook kiezen voor een tekst, een print of een recept.

Een glazen wand met fotoprint heeft heel wat voordelen:

  • De mogelijkheden die je hebt, zijn onbeperkt.
  • Een glazen wand met fotoprint is hittebestendig en krasvast.
  • Omdat er geen sprake is van voegen, zijn glazen wanden met fotoprint gemakkelijk te reinigen. Ze zijn niet enkel hittebestendig, maar glazen wanden met fotoprint zijn ook waterbestendig.
  • Je hebt een exclusief uitzicht met een prachtig diepte-effect. Dit diepte-effect ontstaat omdat de print wordt aangebracht op de achterzijde van het glas. Je creëert niet enkel een diepte-effect, maar de afbeelding is ook veel scherper.
  • Een glazen wand met fotoprint heeft levendige kleuren. Je kan het namelijk verkrijgen in alle RAL-kleuren. Daarnaast zijn glazen wanden met fotoprint ook UV-bestendig.
  • Glazen wanden met fotoprint zijn op maat gemaakt.
  • Het is mogelijk om uitsparingen te maken voor stopcontacten of lichtschakelaars.

Niet enkel in je keuken kan je kiezen voor een glazen wand met fotoprint. Je kan dit ook laten plaatsen in je badkamer. Een interessant alternatief voor de keramische tegels, zijn afbeeldingen op glas in de douchecabine. Ook hier zijn deze voorwaarden van toepassing. Maar je kan niet zomaar even een afbeelding gaan kiezen.

Hoe kies je nu een afbeelding voor je glazen wand met fotoprint?

Glazen wanden met fotoprint kunnen voorzien worden van één of meerdere afbeeldingen. Maar er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden als je een afbeelding kiest. Eerst en vooral kunnen er veel soorten afbeeldingen gebruikt worden: eigen foto’s, prints, grafische vormen, spreuken… Op een glazen wand met fotoprint wordt de afbeelding vergroot. Daarom moet de gekozen afbeelding aan een aantal eisen voldoen om te voorkomen dat deze korrelig wordt. Bij de eigenschappen vindt je de dpi (dots per inch) van een afbeelding. Die moet minimaal 100 zijn. Hoe meer dpi, hoe scherper de foto. Een afbeelding uit een zoekmachine voldoet hier meestal niet aan. Deze afbeeldingen mogen ook niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Naast de kwaliteitseisen, is ook de verhouding van de afbeelding ten opzichte van de achterwand enorm belangrijk.

Glazen wanden met fotoprint zijn een echte eyecatcher in je interieur. Om dit nog extra in de verf te zetten, kan je ook een LED-verlichting laten aanbrengen bij je fotowand. De foto wordt op de achterkant van het glas geprint. Hierbij gaan de kleuren en de dikte van de laag de doorlaatbaarheid van het licht bepalen. De lichtere stukken van de foto gaan oplichten, terwijl de donkere dit minder of helemaal niet gaan doen. Je kan kiezen voor wit LED-licht of rgb LED, waarbij je kan wisselen tussen verschillende kleuren.

Wil je je interieur net dat tikkeltje extra geven? Wil je iets in je interieur dat niemand anders heeft? Kies dan voor een glazen wand met fotoprint. Bij D-Glassworkx maken we glazen wanden met fotoprint op maat.