Glazen wanden op maat

Wil je een groter ruimtegevoel creëren? Wil je een ruimte die meer klasse uitstraald? Glazen wanden op maat zorgen ervoor dat de ruimte meer klasse uitstraalt en dat ze afgewerkt lijkt. Met een glazen wand op maat creëer je een groter ruimtegevoel. Je zorgt voor meer licht in de ruimte en meer openheid. Het houdt tevens de warmte vast en dempt het geluid. Wil je graag een extra accent leggen, dan kan dat met een gekleurde, transparante of matte scheidingswand.

Een glazen wand kan gebruikt worden als afscheiding tussen kantoren of praktijkruimtes. Glazen wanden op maat zijn ontworpen om een optimale transparantie te bieden en kunnen in verschillende soorten glas afgewerkt worden, namelijk gehard glas, gelaagd glas, brandwerend glas… De meest flexibele uitvoering is 10 mm helder gehard glas. Dat glas zorgt voor een optimale transparantie tussen de verschillende ruimten.

Daarnaast is er nog keuze tussen gezuurd en gezandstraald glas. Gezuurd glas laat 80% van het licht door en is makkelijk in onderhoud. Gezandstraald glas kan met motieven gepersonaliseerd worden. Deze glassoort is dan wel moeilijker in onderhoud.

Glazen wanden op maat kan op verschillende manieren geïnstalleerd worden. Je kan de wand laten bevestigen als een opendraaiende deur. Daarnaast kan je de glazen wand ook laten bevestigen als een schuifdeur die op rails open gaan. Schuifdeuren zijn een plaatsbesparende oplossing om kantoorruimtes van elkaar te scheiden. Daarnaast kan er bij de glazen wand op maat ook een pivoterende deur bevestigd worden. Die kunnen zowel vrijstaand in de ruimte als tussen de glazen wand geplaatst worden. Naast een opendraaiende deur en schuifdeur kan je ook een glazen vouwwand laten installeren. Het vouwsysteem kan gebruikt worden voor zowel binnen- als buitentoepassingen. De glaspanelen worden aan elkaar bevestigd door middel van scharnieren en in combinatie met een looprail boven. In de vloer wordt een U-profiel bevestigd die de vloergeleiding moet verzekeren. Er kunnen maximum zes panelen in een glazen vouwwand bevestigd worden.

Glazen wanden op maat kunnen gecombineerd worden met een glazen deur op maat. De glazen wanden op maat kunnen worden uitgerust met diverse deuroplossingen. Dit kan gaan over draaideuren, pivoterende deuren, schuifdeuren. Schuifdeuren zijn ideaal in een kantoorruimte. Ze zorgen er niet alleen voor dat de kantoorruimten van elkaar worden gescheiden, maar daarnaast zijn ze ook plaats besparend. Bij draaideuren kunnen volle draaideuren worden gebruikt om tegen het glas aan te sluiten. Die krijgen dan pivotscharnieren zonder omlijsting. De dag van vandaag zijn pivoterende deuren enorm populair. Deze deuren worden bovenop de afgewerkte vloer en het plafond bevestigd. In de vloer zijn geen inbouwden nodig, aangezien het scharniersysteem volledig in de frame van de deur zit ingebouwd. Pivoterende deuren bieden ook een optimale flexibiliteit naar passage toe. Met een speciale kunststof sluiten ze tegen het glas aan. Of heb je liever dat ze passeren mits een minimale kier? Dat kan ook. Dan passeren ze langs het glas dankzij die minimale kier.

Net zoals bij de glazen deuren op maat is hier ook de omlijsting enorm belangrijk. Glazen wanden op maat werken ook met een gepatenteerd sluitsysteem. Dit zorgt ervoor dat het de ruimte kan afsluiten naar tocht en akoestiek toe. Als er naast de glazen wand een glazen deur staat, dan zit er tussen het glas van de glazen wand en deur een voeg van 5 mm. De deur kan nadien open in beide richting, maar het kan ook begrensd worden naar één zijde.

Voor glazen wanden op maat heb je tal van mogelijkheden. D-Glassworkx zorgt voor een perfecte afwerking waarbij de glazen wand geïntegreerd wordt in de bestaande ruimte. De glazen wand wordt op maat gemaakt en je hebt de volledige vrijheid wat betreft de materiaalkeuze en het uitzicht van de glazen wand.