Glazen werkblad of tafelblad op maat

Wil je je salontafel, eettafel, bijzettafel beschermen tegen krassen? Dan kan je kiezen voor een glazen werkblad of tafelblad op maat. D-Glassworkx levert een glazen werkblad of tafelblad op maat van je tafel.

Een glazen werkblad of tafelblad op maat wordt gemaakt met gehard glas omdat dit meer stevigheid en veiligheid biedt. De thermische behandeling van (half gehard en gehard) glas kan in het glasblad drukspanning opwekken aan het oppervlak. Het oppervlak van het glasblad kan tekeningen van verschillende kleur vertonen die te wijten zijn aan de interferentieverschijnselen. Door de natuurlijke belichting en de reflecterende eigenschappen kunnen die van punt tot punt variëren. De tekeningen zijn het gevolg van de thermische behandeling die het glas ondergaat. Thermisch gehard glas is niet zo vlak als een niet gehard glas. Ook dit kan tot optische vervormingen leiden. 

De rand van het glazen werkblad of tafelblad wordt voorzien van een strak geslepen rand. De glazen tafelbladen zijn leverbaar in helder glas, mat of wit gezuurd glas en extra helder glas. Voor het matte glas moet er een kleine ruimte zijn tussen het glas en de tafel. Extra helder glas of diamantglas heeft niet de groene gloed van gewoon glas. Daardoor is extra helder glas geschikt voor gebruik op tafels met een lichte kleur, bijvoorbeeld witte tafels. Heb je liever een gekleurd tafelblad? Dan kan je opteren voor de plaatsing van een hardglazen tafelblad. Dit is te verkrijgen in getint of gekleurd glas. De andere soorten glas waar je nog uit kan kiezen, zijn: gezandstraald glas, spiegelglas, hoogglans glas of een gelakt tafelblad. Een gelakt tafelblad is een glas dat voorzien is van een gekleurde laklaag. Bij gezandstraald glas kan je kiezen welke tekening, logo of figuur je op het glas wil zien. 

Voor een bureau of dressoir kan er ook een uitsparing gemaakt worden. Dit wordt gedaan om alle kabels netjes weg te werken. Naast rechthoekige en vierkante glazen tafelbladen, kan je ook kiezen voor een cirkelvormig of ovaalvormig glazen tafelblad.

Er zijn tal van redenen waarom je kan kiezen voor een glazen werkblad of tafelblad op maat:

  • Het is niet alleen mooi maar ook heel stijlvol. Een glazen werkblad of tafelblad op maat zorgt voor een luxueuze uitstraling in je ruimte. Je kan ook kiezen voor een glazen werkblad of tafelblad met een motief. Dat zorgt voor net dat tikkeltje extra en legt een accent op je tafel.
  • Heb je een modern huis of eerder een traditionele woning? Verkies je meer een vintage decor of heb je liever een landelijke uitstraling? Met een glazen werkblad of tafelblad op maat kan je alle kanten uit, want het past bij elk interieur.
  • Je kan hier ook mee een stuk in je interieur benadrukken, namelijk een vloerkleed, verlichting of een bank.
  • Een glazen werkblad of tafelblad op maat is makkelijk om schoon te maken en om te onderhouden. Zijn er nu broodkruimels op de tafel of is het een wijnvlek? Met een vochtige doek is het gemakkelijk en snel schoongemaakt. Zit er een barst in je glazen tafelblad, dan kan je die laten herstellen.
  • Als je een houten tafel hebt, biedt een glazen werkblad of tafelblad bescherming aan je tafel. Krassen, vlekken, waterringen, beschadiging van de zon… kunnen je tafel beschadigen. Een glazen tafelblad kan dan de nodige bescherming bieden. Zo voorkom je beschadiging op je houten tafel.

Je kan niet alleen een glazen werkblad of tafelblad plaatsen op salontafels, eettafels, keukentafels en tuintafels, maar je kan ook een glazen tafelblad op maat plaatsen in de badkamer. Dit kan bijvoorbeeld voor een glazen toiletmeubel of een glazen wastafelblad.

Voor een glazen tafelblad op maat heb je heel veel verschillende mogelijkheden. Je kan kiezen voor een cirkelvormig tafelblad, maar ook andere vormen zijn mogelijk. Daarnaast kan je kiezen voor een egaal tafelblad of een tafelblad met een figuur. Wij leveren glazen tafelbescherming naar jouw wensen.