Spiegels op maat

Wil je een spiegel op maat in je woonkamer? Of heb je liever een spiegel op maat in je badkamer? Wil je een ronde spiegel of liever een ovale spiegel? Wil je een spiegel bedekt met een verflaag of niet? D-Glassworkx stelt je in staat om zelf je spiegels op maat te creëren en zo jouw creatie werkelijkheid te laten worden.

Spiegels op maat kunnen gemaakt worden van gehard glas en gelaagd glas. Deze glassoort wordt gebruikt als veiligheidsglas en waar het risico op het doorvallen van personen groot is.

Eén van de glassoorten die je kan kiezen voor je spiegel op maat is Lacobel. Dat is gelakt glas dat aan één zijde bedekt is met een kwalitatief hoge verflaag. Ook hier kan je kiezen uit een ruim assortiment RAL-kleuren. Dit is een coderingssysteem om kleuren van verf en andere coatings te definiëren. In tegenstelling tot Matelac heeft Lacobel een glanzende look. Die bestaat uit drie productielijnen met elk hun eigen kleurtinten, namelijk: 

 • Classics: deze bestaat uit drie tijdloze kleuren in elke reeks. Zij hebben hun waarde door de jaren heen bewezen. White Soft en Black Classic passen van nature bij alle andere kleuren. In de Lacobel-versie gaan ze nieuwe perspectieven creëren en uw interieur opfleuren. In de Matelac-versie gaan ze een elegantie en gezellige sfeer creëren. Ze zorgen voor een ingetogenheid.
 • Trendies: deze lijn is geïnspireerd door moeder natuur en moet een warme en rustgevende sfeer creëren. Zo kan je kiezen uit White Pure, Brown Natural, Red Terracotta, Green Soft en Green Sage. Zowel in de Lacobel-versie als de Matelac-versie zijn ze identiek, behalve Beige Light / Warm. Op die manier kan u spelen met combinaties van tinten en bezorgt u uw interieur een kleurrijk en modern uiterlijk.
 • Exclusives-lijn bestaat uit drie unieke schakeringen: silvered, metallic en glitter. Deze schakeringen kunt u combineren  met edele materialen zoals hout, marmer, koper. Hierdoor kan u stijlvolle omgevingen creëren. De Matelac Silver-producten zijn wel vervaardigd van spiegelglas. De niet-verzilverde zijde is met zuur gematteerd.

Lacobel heeft verschillende voordelen:

 • Het is duurzaam materiaal dat je kan gebruiken voor een glazen achterwand, een spatwand in de douche, schuifdeuren, muren, schouwen en meubelen. Ze behouden ook jarenlang hun look.
 • Het productieproces zorgt voor een uniforme en glanzende look. Het is hoogwaardig lak dat industrieel aangebracht is op glas.
 • Alle Lacobel lakverf is milieuvriendelijk.
 • Het is verkrijgbaar in twintig verschillende kleuren.
 • Het is makkelijk in montage.
 • Het kan worden voorzien in een SAFE(+) folie. Dat biedt een extra veiligheid in geval van glasbreuk.
 • Je kan het combineren met andere materialen, zoals hout, staal, metaal en steen.
 • Het is gemakkelijk in onderhoud.

Indien je niet de kleur vindt die aan je wensen voldoet, kan je kiezen voor het gamma MyColour by Lacobel. Deze service biedt je de mogelijkheid om lakglas in elke kleur te bestellen (behalve voor transparante en metallic kleuren), met de garantie dat het product voldoet aan alle Lacobel- kwaliteitsnormen. Deze kleurenservice op maat is beschikbaar voor bestellingen vanaf 200 m² per kleur.

Een andere glassoort die je kan kiezen voor spiegels op maat, is figuurglas. Dat is glas waar een design in verwerkt is. Het is doorschijnend maar ondoorzichtig en het wordt geproduceerd door het nog niet afgekoeld glas tussen twee walsen met de gewenste figuren te leiden.

Een nieuwe moderne toepassing waar je voor kan kiezen bij spiegels op maat, is de Pilkington Mirroview. Die heeft een reflecterende spiegelcoating en kan je combineren met digitale toepassingen. Op die manier kan je platte schermen, displays of touchscreens verbergen.

Zolang de display is uitgeschakeld, functioneert het glas als een gewone spiegel die de display verbergt. Wanneer de display wordt ingeschakeld, verschijnt het beeld door het glas heen. De spiegel van de Pilkington Mirroview kan gecombineerd worden met een specifieke (reclame)boodschap of andere content. Daarom is het ook ideaal voor gebruik in hotels, winkels, bars, restaurants, badkamers en publieke ruimten. Dankzij de robuuste coating kan het gehard worden als veiligheidsglas.

Daarnaast heb je ook Pilkington Mirroview 50/50. Deze heeft dezelfde eigenschappen als Pilkington Mirroview, maar het is speciaal ontworpen voor gebruik bij toepassingen met veel (omgevings)licht. Daardoor is deze vooral geschikt voor hotel, lobby’s, winkels…

Zowel Pilkington Mirroview als Pilkington Mirroview 50/50 kenmerken zich door een resistente, kleurneutrale en reflecterende coating. De kwaliteit en werking van de coating gaat niet achteruit dankzij de harde pyrolytische coating. Deze heeft heel wat voordelen:

 • Het is ook in een geharde variant leverbaar
 • Het is duurzaam
 • Het is heel eenvoudig te hanteren, te transporteren en te verwerken

Ze zijn beiden in 6 mm dikte verkrijgbaar. De producten zijn in verschillende afmetingen leverbaar, zodat één of meerdere displays verborgen kunnen worden.

Spiegels op maat kan je hebben in verschillende vormen en kleuren. Je kan jouw spiegel op maat plaatsen in de woonkamer, in de badkamer… Wij bezorgen je spiegels op maat niet enkel in de vorm die je wilt, maar ook in de kleur in de ruimte die je wilt.