Vervangen naar dubbele beglazing en glasbreuk

Heb je last van glasbreuk? Wil je van enkele naar dubbele beglazing? Bij D-Glassworkx zorgen we niet enkel voor glazen deuren op maat of glazen wanden op maat. Wij staan ook ter beschikking als je je enkele beglazing wil vervangen door dubbele beglazing en als je te maken hebt met glasbreuk.

Bij D-Glassworkx worden er geen ramen geplaatst, maar ze worden wel vervangen. De glazenmaker zorgt voor dubbele beglazing of behandelt de renovatie van enkele naar dubbele beglazing.

Enkele beglazing is niet ideaal qua isolatie. Wanneer het buiten koud is, gaat de warmte door de ruit ontsnappen. Ook kan je te maken krijgen met condensatie. Dat treedt op wanneer de warme lucht in huis in aanraking komt met de koude ruiten. Ideaal is om je enkel beglazing te vervangen door dubbele beglazing. Dubbele beglazing is duurder dan enkele beglazing, maar op lange termijn biedt tal van voordelen:

  • Dubbele beglazing is ideaal om de warmte binnen te houden. Dit dankzij de isolerende luchtspouw die tussen de twee glasplaten.
  • Met dubbele beglazing heb je geen last meer van condensatie.
  • Omdat dubbele beglazing beter isoleert, zal je minder moeten verwarmen. Dit zorgt voor een lagere energiefactuur. Dit betekent op zijn beurt ook voor een mindere CO2-uitstoot. Wat ook beter is voor het milieu.
  • Doordat dubbele beglazing een stuk dikker en steviger is, zorgt het voor extra beveiliging tegen inbraak.
  • Het heeft ook een optimale geluidsisolatie
  • Je hebt een ruime keuze in kleuren en stijlen.

Woon je in een herenhuis, een oude boerderij of een ander historisch pareltje? Ook bij historische gebouwen is dubbele beglazing een must qua isolatie en energiebesparing. Belangrijk is dat deze historische gebouwen erfgoed zijn. Dus er mag niets aan het uitzicht gewijzigd worden en het vraagt toch een bijzondere behandeling. Zo zijn er ramen met dubbele beglazing die een authentieke uitstraling hebben, maar die voldoen aan de hedendaagse kwaliteitseisen. Op die manier wordt er niets aan het uitzicht veranderd. Door de verplichtingen die de overheid oplegt, kan je hiervoor wel een subsidie aanvragen.

Wij zijn ook 24u op 24u, zeven dagen op zeven ter beschikking voor noodgevallen. Wanneer je te maken hebt met glasbreuk, komen wij dit herstellen. Indien we dit niet in één keer kunnen oplossen, zoals bijvoorbeeld glasbreuk bij een winkelvitrine, voorzien wij een tussentijdse oplossing om de veiligheid van het personeel en de klanten te garanderen.

Je kan te maken krijgen met verschillende soorten glasbreuk, zoals thermisch glasbreuk. Dit is te wijten aan grote temperatuurverschillen tussen de verschillende onderdelen van een raam. Door de spanningen kan er een glasbreuk ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een verwarmingstoestel, een airconditioner, grote meubels die te dicht bij het glas worden geplaatst…

Wil je je enkele beglazing vervangen naar dubbele beglazing en wil je je glasbreuk laten herstellen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.